Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Alchimex Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Fungicid Semnal 500 FS
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Proprietaţi fizico-chimice: SEMNAL 500 FS este un produs fungicid, condiţionat sub formă de suspensie apoasă fină, omogenă, de culoare roşu-deschis, cu uşoară tendinţă de separare, dar cu revenire în sistem la agitare, cu miros caracteristic, care conţine 500 g/litru tiram, pentru tratarea seminţelor destinate însămânţărilor.

MODUL DE ACŢIUNE: Substanţa activă tiram are o acţiune fungicidă de contact, cu eficacitate ridicată în prevenirea şi combaterea atacului celor mai răspândiţi agenţi fitopatogeni care se transmit prin sămânţă şi prin sol şi care pot prejudicia culturile de porumb în toate stadiile– de germinare a seminţelor, de răsărire şi creştere a plantelor şi de formare a recoltelor. Tiramul are şi o acţiune repelentă (de respingere) faţă de animale.

Tratamentele cu produsul SEMNAL 500 FS se fac pe cale umedă (la cele 3,5 l produs/t de sămânţă se adaugă 7-8 l apă) sau semiumedă (la cele 3,5 l produs/t de sămânţă se adaugă 3-4 l apă). Modalitatea de tratare – pe cale umedă sau pe cale semiumedă – se stabileşte de utilizator, în funcţie de experienţa proprie, bazată pe echipamentele din dotare, condiţiile de depozitare temporară a seminţelor tratate şi cerinţele tehnice la însămânţare.Când produsul fungicid SEMNAL 500 FS se aplică împreună cu un alt produs (insecticid) condiţionat sub formă lichidă (suspensie sau soluţie), cantitatea de apă ce se poate adăuga/tona de sămânţă va fi cea recomandată pentru acele produse. Înainte de utilizare, conţinutul ambalajului se agită bine, iar după golirea completă, ambalajele se clătesc cu apă folosită pentru diluţie, care se adaugă în rezervorul maşinii de tratat. SEMNAL 500 FS este compatibil cu insecticidele omologate pentru tratarea seminţelor de porumb. Maşinile de tratat trebuie echipate cu dispozitive de agitare şi omogenizare continuă a suspensiei de produs înainte şi pe tot timpul operaţiei de tratare a seminţelor, asigurându-se o bună reglare a sistemului de dozare pentru asigurarea dozei de produs recomandate/ tona de seminţe şi acoperirea uniformă a seminţelor tratate.

Se recomandă ca tratamentul seminţelor să se facă cât mai aproape de perioada optimă de însămânţare, iar acolo unde este posibil, să se facă cât mai aproape de data şi momentul însămânţării. La însăcuirea seminţelor tratate nu se vor folosi saci de plastic, iar depozitarea până la însămânţare se face în spaţii uscate, bine ventilate. Sămânţa tratată nu se poate folosi de la un an la altul şi nu se poate utiliza decât la semănat. Este interzis ca sămânţa tratată să fie folosită în hrana animalelor sau a oamenilor.
Din Gura in Gura