Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Alchimex Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Tratament fertilizant plante Solutie apoasa Microfert - FER
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Microfert–FER este o soluţie apoasă concentrată, de culoare galben-verzuie, cu o compoziţie nutriţională complexă, concepută să asigure, cu prioritate, fierul asimilabil (Fe+2) necesar creşterii plantelor şi formării recoltelor pe terenurile, în condiţiile pedoclimatice şi agrotehnice cunoscute că determină apariţia clorozei ferice, boală fiziologică cauzată de deficitul de fier din plante, cu efecte negative majore asupra vigorii biologice şi potenţialului productiv al culturilor.

Pe lângă fierul uşor asimilabil, produsul conţine azot ureic, potasiu, magneziu, sulf, bor, mangan şi zinc, toate sub cele mai asimilabile forme prin absorbţie foliară şi radiculară, pentru prevenirea şi tratarea altor carenţe şi deficienţe nutriţionale care pot afecta concomitent vigoarea biologică şi potenţialul productiv al culturilor.
Principalele caracteristici:

- prin compoziţie, este un fertilizant foliar acid şi are o densitate specifică de 1,24 g/cm3, la 18oC
- are un indice de salinitate scăzut, făcând parte din categoria produselor care nu prezintă riscul afectării metabolismului hidric al plantelor când fertilizările se fac pe timp de secetă;
- temperatura la care produsul îngheaţă este sub –15oC şi se dezgheaţă la – 5oC, fără recristalizări;
- la prepararea soluţiilor de stropit se poate folosi şi apa dură;
- produsul nu este toxic faţă de oameni, mamifere, păsări, albine, peşti şi alte organisme terestre şi acvatice, fiind conform cu cerinţele bunelor practici agroambientale.

MODUL DE UTILIZARE: Se recomandă pentu fertilizări foliare, în concentraţie de 0,2–0,3% (0,2–0,3 l produs în 100 l apă) pentru prevenirea sau tratarea clorozei ferice si a altor deficienţe nutriţionale în plantaţiile tinere si pe rod de viţă de vie, pomi, arbusti fructiferi si căpsuni, în zonele, condiţiile şi situaţiile pedoclimatice şi agrotehnice cunoscute că determină cloroza ferică, şi anume: soluri calcaroase, cu exces de calciu; soluri cu reacţie neutră sau alcalină; soluri grele, cu aerare slabă; soluri umede şi reci; soluri nisipoase şi soluri cu puţină materie organică; zone sau perioade cu primăveri răcoroase; soluri cu conţinut excesiv de ioni fosfat, mangan, cupru sau zinc.

Se recomandă ca produsul să fie folosit mai ales preventiv, de la pornirea în vegetaţie, prin 3–5 tratamente aplicate eşalonat, înainte şi după înflorire, la intervale de 7–15 zile, concomitent cu tratamentele fitosanitare pentru combaterea bolilor şi a dăunătorilor, sau independent de acestea, în volume normale de apă (500–1500 l apă/ha, în funcţie deplantaţie şi stadiul de vegetaţie). Este preferabil ca, în loc de 3 fertilizări cu doze mari (3 l/ha) să se facă 4–5 fertilizări cu doze mici (2 l/ha), eşalonate pe o perioadă de vegetaţie mai mare. În plantaţiile afectate vizibil de cloroza ferică, aplicarea sistematică a fertilizărilor foliare, în fiecare ciclu de vegetaţie, poate determina o evidentă ameliorare a vigorii biologice şi a potenţialului lor productiv.

COMPATIBILITATE: MICROFERT–FER este compatibil cu fungicidele şi insecticidele organice omologate pentru tratamente în vegetaţie. Este compatibil şi cu produsele pe bază de oxiclorură şi hidroxid de cupru, precum şi cu cele pe bază de sulf elemental. Nu se va aplica în amestec cu zeama bordeleză. Când se prepară soluţii de stropit în amestec, mai întâi se adaugă MICROFERT–FER, după care, sub agitare, se adaugă celelalte produse. Fiind un fertilizant foliar acid, în amestec cu fungicidele şi insecticidele organice sensibile la un pH alcalin al apei de stropit, le asigură stabilitatea în soluţie şi o mai bună eficacitate.
Din Gura in Gura